OK
farhangohonar-ir

 جاذبه های شهر کرج


 باغ لاله ها

مجموعه ای یک هکتاری است که در بخش آسارای استان البرز و در کیلومتر 54 محور کرج-چالوس قرار دارد. باغ لاله های کرج دارای انواع مختلفی از گونه های لاله جهان است ، این باغ در سال 1360 احداث گردید و همه ساله تعداد کثیری از گردشران داخلی و خارجی از این باغ بازدید بعمل می آورند. گل لاله از دیرباز مورد توجه ایرانیان بوده و هست و نشان آن را در سروده ها و اشعار شعرای نامی ایران زمین می توان یافت. همه ساله در اواسط اردیبهشت ماه و به مدت دوو هفته درب باغ لاله ها بر روی هزاران نفر از مشتاقان طبیعت و گردشگری بازمی گردد. 
باغ لاله ها در کرج

 پیست بین المللی اسکی دیزین

مهم ترین پیست اسکی ایران و منطقه خاورمیانه است که بعنوان اولین پیست اسکی از طرف فدراسیون جهانی اسکی مورد تائید برای برگزاری مسابقات رسمی قرار گرفت و عنوان بین المللی به خود گرفت. این پیست دارای امکانات ویژه و خاص که شامل نکات فنی مانند شیب مسیر طول مسیر و امکانات رفاهی می باشد که در کوه های البرز از تهران به فاصله 123 کیلومتر از مسیر جاده چالوس و 71 کیلومتر از مسیر شمشک در 74 کیلومتری شهر کرج واقع شده است. اولین دستگاه های بالابر در سال 1348 در دیزین نصب شد. دیزین 23 پیست اسکی دارد که مدت زمان فصل اسکی در دیزین که بیشترین زمان را برای اسکی بازان در ایران فراهم آورده از اوایل آذر ماه تا اواخر اردیبهشت ماه می باشد. آب و هوای بسیار مناسب زمستانی با تعداد روزهای آفتابی زیاد و آب و هوای دلپذیر تابستانی و امکانات فراوان و دسترسی مناسب ، دیزین را به یک دهکده توریستی کم نظیر زمستانی و تابستانی در خاورمیانه تبدیل کرده است.
پیست بین المللی اسکی دیزین در کرج

 آبشار کرکبود

این آبشار بسیار مهم و مشهور ایران در منطقه طالقان کرج و شمال آبادی کرکبود قرار دارد. از روستای کرکبود رو به شمال در امتداد دره ای شمالی-جنوبی میرویم تا پس از یک ساعت به آبشار بسیار جذاب و دیدنی برسیم. این آبشار با ارتفاع بیست متر دارای حجم فوق العاده آب ، به خصوص در اواخر بهار و اوایل تابستان بسیاری از خانواده ها و دوستداران طبیعت برای تفریح به سوی آن می آیند.
آبشار کرکبود در کرج

 آبشار خور

روستای خور با طبیعت کم نظیر خود در 35 کیلومتری شهرستان کرج و در جاده چالوس جای گرفته است قبل از سد زیبای کرج ، یک جاده پرشیب پس از گذشتن از خوزنکلا و ابهرک به خور و دره سرسبز آن میرسد. طول این جاده فرعی از جاده چالوس تا روستای خمور حدود هشت کیومتر است. بعد از روستای خور و با حدود یک ساعت پیاده روی آرام در کنار طبیعت زیبا ، آبشار خور در دیدنی ترین نقطه این منطقه شما را به تحسین وامی دارد. آبشار زیبای خور در میان یک دره و صخره بلند واقع شده است و ارتفاع آن به شصت متر میرسد. این آبشار در زمستان کاملا یخ میزند و علاوخ بر جذابیت طبیعی که به وجود می آورد بسیاری از علاقه مندان به رشته یخ نوردی را نیز به سوی خود می کشد. پیست اسکی خور هم در زمستان پذیرای علاقه مندان می باشد.
آبشار خور در کرج

 آبشار شله بن

این آبشار از مهم ترین جاذبه های گردشگری طالقان کرج در شمال آبادی خسبان قرار دارد ، از آبادی خسبان رو به شمال و در امتداد رودخانه کوچک آن با طی یک ساعت راهپیمایی ساده می توان به زیر صخره بسیار بلندی که آبشار از فراز آن جریان دارد رسید. پله اول این آبشار تقریبا هفتاد متر و پله دوم آن پنجاه متر ارتفاع دارد. این آبشار در زمستان یخ میزند و جلوه ای دیگر از زیبایی طبیعت را به رخ می کشد.
آبشار شله بن در کرج

 کاروانسرای شاه عباسی

یکی از یادگارهای دوره صفویه در شهر کرج است که از نظر معماری کاملا شبیه به دیگر کاروانسراهای این دوره می باشد. مساحت کل بنا سه هزار متر مربع و مساحت حیاط مرکزی آن 900 مترمربع است. ور.دی این بنا از ایوان شمالی باز می شود و دالانی گنبدی شکل که در دو طرف آن دو سالن بزرگ با یک راه پله وجود دارد ، به حیاط نسبتا بزرگ سنگ فرش و چشم نواز منتهی می شود. این حیاط در حقیقت فضای میان اتاق های استراحت این کاروانسرا را تشکیل میدهد. در قسمت شرقی و غربی این کاروانسرا دو اتاق شاه نشین که بسیار بزرگ تر از دیگر اتاق ها است به چشم میخورد که به شاهزادگان و امیران و ثروتمندان اختصاص داشته است.
زمان حدودی ساخت آن در دوره پادشاهی شاه سلیمان صفوی بین سالهای 1078 تا 1109 هجری قمری برمیگردد. کاروانسرای شاه عباسی کرج ابتدا پناهگاهی برای استراحت کاروانیان بوده و اواخر دوره قاجاریه تعمیرات جزئی در بنا ایجاد شده و ز آن به عنوان مدرسه برزگران استفاده می شده است و اکنون نیز بعد از مرمت و احیا به یک فضای فرهنگی-خدماتی بدل شده است.
کاروانسرای شاه عباسی در کرج

اُرس

اُرس ، هُرس ، هرست یا پیرو ، گونه ای سرو با ارزش و دیرزیست که در مناطق کوهستانی و در ارتفاع بیش از 2500 متر می روید. درخت کخهنسال ارس یا سرو کوهی کهنسال در نزدیکی روستای شهرستانک کرج بر روی کوهی به نام هورستان و کنار چشمه سر واقع شده است. این درخت ، جزو ذخایر ژنتیکی گیاهی کشور و یکی از بی نظیرترین مواهب طبیعی محسوب میگردد.این درخت تاریخی ، تنومند ، زیبا و پر ابهت ، قدمتی حدود 2500 سال و 17 نتر ارتفاع و قطر 13 متر و 95 سانتی متر ، کهن سال ترین ارس ایران شناخته شده است که میتواند به عنوان نماد گردشگری طبیعی و تاریخی شهرستانک کرج مطرح باشد. "ارس" به نام محلی هورست و پیر تودار نیز معروف استو. ایرانیان سرو را نماد جاودانگی و حیات پس از مرگ می دانند و می توان از این درخت به عنوان میراث طبیعی کهن ایران یاد کرد.
درخت ارس در کرج

 محوطه باستانی ازبکی

در روستای ازبکی از توابع دهستان احمدآباد مصدق شهرستان نظرآباد کرج قرار دارد برای نخستین بار در سال 1348 شمسی این تپه باستانی شناسایی و چند سال بعد در فهرست میراث ملی ایران ثبت شد. ازبکی محوطه ای باستانی گسترده ای برابر با صد هکتار و ده تپه ارزشمند است که شش تپه از آن را گروهی از باستان شناسان ایرانی به سرپرستی دکتر یوسف مجیدزاده از سال 1377 تا 1384 حفاری کرده اند. طی کاوش های این محوطه باستانی مشخص شد ازبکی دربرگیرنده شش هزار سال بقایای فرهنگی پیش از تاریخ و اوایل دوران تاریخی ایران از نیمه هزاره هفتم تا نیمه نخست هزاره اول پیش از میلاد مسیح یعنی دوران مادها است. کهن ترین آثار در یان تپه واقع در 700 متری تپه اصلی به دست آمده که در این منطقه کم ارتفاع بقایای پنج دوره معماری خشتی متعلق به دو دوره فرهنگی در هزاره های ششم و هفتم پیش از میلاد شناسایی شده است قدیمی ترین دوره معماری این طرح از نوع کهن ترین خشت های تاکنون به دست آمده از حفریات باستان شناسی در کل منطقه است. دوشان تپه هم در حدود 250متری غرب تپه ازبکی واقع شده و نتیجه حفاری ها در آن تا کنون به شناسایی سه دوره معمااری ازعصر آهن منجر شده است. در سال 1379 شمسی در کنفرانس گفتگوی تمدن ها در سازمان ملل نمونه خشت به دست آمده از یان تپه ازبکی به عنوان یکی از کهن ترین اسناد تمدن ایران توسط رئیس جمهور وقت تقدیم رئیس سازمان ملل شد.
محوطه باستانی ازبکی در کرج

 جاده چالوس

با نام رسمی جاده 59 که در زمره زیباترین جاده های گردشگری کشور محسوب میشود ، از مسیرهای اصلی برای رسیدن به شمال سرسبز می باشد. که از میان شهر کرج در استان البرز شروع و به شهر چالوس در مازندران وصل میشود. جاده شگفت انگیز چالوس از کرج آغاز شده و تا تونل کندوان شما همچنان در طبیعت این شهرستان زیبا به سر می برید. سرتاسر این جاده پر از چشم اندازهای رودخانه ، کوه و درت است و پیچ و خم های بسیار و تونل ها و گردنه های آن جلوه های زیبایی به این جاده می بخشند. سد امیرکبیر هم که تامین کننده بخش اعظم آب پایتخت است در میانه این مسیر قرار دارد. تا اواخر دوره قاجار ، جاده ای بین کرج-چالوس وجود نداشته و تنها یک مسیر خاکی و مال رو ، راه دسترسی به روستاهای این منطقه را تشکیل می داده ، اما به گونه ای نبود که ارتباط دهنده شمال و جنوب کشور باشد. این جاده در سال 1312 مورد بهره برداری قرار گرفت. از این زمان به بعد ، انواع رستوران ها و واحدهای اقامتی و پذیرایی در کنار این جاده شکل گرفت و با ساخت سد امیرکبیر ( سد کرج) درسال 1340 به جاذبه ها و زیبایی های این جاده افزوده شد و در اندگ زمانی این جاده به یکی از تفریحگاه های مهم گردشگری ایران تبدیل شد.